Ring oss: 69 15 00 77

Tjenester

Digitoll

Tolletaten er avhengig av å digitalisere prosesser for å håndtere volumet og sikre harmonisering med EU regelverket. Samtidig ønsker vi å tilby en mest mulig effektiv og sømløs grensepassering der varer frigjøres automatisk, der det ikke er behov for kontroll eller manuell behandling.

For å få det til trenger vi digital informasjon før eller senest ved grensepassering. Når Tolletaten mottar informasjon i forkant, og det ikke er behov for kontroll, kan varene kan frigjøres automatisk for den valgte tollprosedyren ved grensepasseringen. På den måten sikrer vi en rask og effektiv grensepassering.

Digitoll starter opp for fullt fra 01. april 2025. Vi har fått tillatelse å sende inn digitoll deklarasjoner til Tolletaten. Ta kontakt om du ønsker å komme i gang med Digitoll, ønsker mer informasjon, eller har spørsmål.

Mer informasjon om Digitoll finner du her

Etterdeklarering for bedrifter

Ta kontakt om det har skjedd en feil og du har mottatt varer som ikke har blitt fortollet inn. Minner at det er ikke lov å ta i bruk varer før fortollingen er godkjent.

Etterdeklarering for privatpersoner

Privatpersoner kan fylle ut følgende skjema hos Tollen

Fortolling av Møbler

Har du kjøpt møbler på nett fra et utenlandskfirma kan det hende vi tar kontakt med deg for å få forhåndsbetalt mva. Når mva er betalt vil vi frigjør møblene til å sendes til Norge. For at vi skal kunne fortolle inn møblene krever Tolletaten at det fortolles på et personnummer eller organisasjonsnummer.

Gjeninnførsel / Gjenutførsel

Uavhengig av hvem som har laget midlertidig import eller eksport kan vi avslutte det med en gjeninnførsel / gjenutførsel. Vi trenger bare en kopi av midlertidig deklarasjonen. Midlertidige fortollinger har en frist på 1 år eller så må det deklareres som vanlig. Dette kan vi også bistå med.

Import av biler

Vi kan hjelpe deg importere din bil til Norge. Inkludert i tjenesten er innførselsdeklarasjon og registeringskort som Vegvesen påkrever for å kunne registrere bilen i Norge.

Det vil være fordelaktig å gå inn på Tollvesenets og Vegvesenets sine sider. Her finner du mer detaljert informasjon om hva du må gjøre og hvor mye du skal betale i avgifter.

Mer informasjon hos Toll.no her

Mer informasjon hos Vegvesen her

Import av et Norsk registrert kjøretøy som har hatt skade og/eller blitt reparert i utlandet.

Visste du at når et kjøretøy har blitt reparert i utlandet skal det betales mva av reparasjonskostnader? Vi har hjulpet mange med innfortollings dokumenter når de skal hjem til Norge. Vi er godt kjent med forsikringssaker og kan være behjelpelig med fortollingsdokumenter sånn at du får en rask og effektiv grensepassering.

Kopi av en deklarasjon

Her kan du søke om en kopi av en deklarasjon som vi har laget. Fylle inn informasjon under så sender vi en kopi av tollkvitteringen.


Midlertidig Import / Midlertidig Eksport

Midlertidig import eller eksport er ofte brukte når …

Varer skal på messe / utstilling Verktøy skal tas inn eller ut av landet for et oppdrag Varer skal til testing Varer til reparasjon eller overhaling Transport av dyret til show, utstilling eller avl

Mer detaljer og regler rundt midlertidig deklarasjoner finner du her

Omberegne

Vi kan bistå med omberegninger av deklarasjoner, til og med deklarasjoner som ikke vi har utført.

Vanlig årsaker til omberegninger: Feil mengde eller grunnlag på fortollingen, Feil eller manglende faktura, demurrage, dobbelt fortollinger, Feil eier/mottaker/avsender.

Sertifikater

EUR1

EUR1 er et opprinnelsesbevis på at produkter er tilstrekkelig produsert i et EU/EEA-land. I tillegg til et EUR1 dokument er eksportøren ansvarlig å kunne dokumentere varens opprinnelse. Eksempel på godkjent dokumentasjon er en leverandørerklæring fra importøren av varen.

Er varene allerede utført ut av Norge kan det også lages en EUR1 i ettertid.

Mer info her:

GSP – handel med u-land

Det norske GSP-systemet gir muligheter for import av varer, fritt for tollavgift eller mot nedsatt
tollavgift, fra utviklingsland til Norge.
I motsetning til frihandelsavtalene er GSP-ordningen ensidig. Det vil si at norske eksportører ikke får
preferansetollavgift for sine produkter ved eksport til et GSP-land.
Det er bare produkter som oppfyller kravene for preferansetollavgift som får redusert tollavgift eller
fritak for tollavgift. Mer informasjon finner du her.

TRK Søknad

TRK nummer er et midlertidig nummer som tillater deg å importere til eller eksportere fra Norge uten en organisasjons nummer eller «aktiv» personnummer.

https://www.toll.no/no/verktoy/skjema/soknad-om-trk/

TVINN, NCTS - Elektroniske Systemer

Vi er godkjent hos Norsk Tollvesenet til å utføre det meste innen fortolling.

Vi kan bistå med å starte og avslutte transitteringer.